“Tanpa mengira sama ada TV lama atau TV baru, kini anda boleh menonton movie kegemaran di TV hanya semudah ABC.



Daripada : Muhammad Khairi
Para pengguna yang dihargai,

Anda seorang yang suka memuat turun video / movie dari internet? Ingin menggunakan TV anda untuk menonton movie kegemaran? TV yang sedia ada boleh menerima input USB (pendrive/portable hard disk) tetapi tidak boleh support format MKV? Format MKV kini sudah semakin popular kerana saiznya yang kecil tetapi mampu memberikan kualiti gambar yang terbaik. Ada yang membeli media player, tapi tidak dapat play pula kerana media player tersebut tak support format MKV. Natijahnya masa dan duit terbazir begitu sahaja dek kerana membeli tanpa meneliti dahulu spesifikasi produk dan kegunaannya.

Download movie with Malay subtitle

Anda gemar melayari laman youtube? Mungkin ada yang tidak tahu sebenarnya video-video di laman youtube boleh dimuat turun dengan menggunakan pelbagai perisian. Salah satunya ialah Internet Download Manager (IDM). Dan video-video yang dimuat turun menggunakan IDM akan mempunyai format FLV yang biasanya dapat dimainkan menggunakan PC/Laptop sahaja.

Jika jawapan anda kepada semua persoalan di atas adalah YA, maka anda harus memiliki produk terbaru kami ini. Produk yang dinamakan Mini MKV SD/USB Media Player ini telah dikaji dan dikenalpasti sebagai media player terbaik yang sedang berada di pasaran sekarang. Tambahan pula, ianya merupakan yang termurah serta disifatkan sebagai produk mampu milik.

Mini MKV SD/USB Media Player

Media player dan alat kawalan jauh…

Pandangan hadapan dan belakang…

Menampilkan ciri-ciri seperti:

  • USB HOST: boleh membaca peranti storan luaran USB seperti USB HDD atau USB pen drive, dan memainkan atau menguruskan fail.
  • Build-in storan USB 2.0, dengan kapasiti 10MB.
  • Pembaca SD / SDHC. Terus membaca kad SD / SDHC, dan memainkan atau menguruskan fail di TV, boleh membaca kad SD / SDHC juga pada komputer.
  • Menyokong HDMI, CVBS, dan output video YPbPr.
  • Menyokong output audio AV.
  • Video format yang disokong: MKV/AVI/TS/TP/MP4/M4V/MOV/V0B/PMP/MPG/M2TS/FLV/WMV/RM/RMVB/MPEG1 2 4/DIVX (HD 1080p) / WMV9 VC-1 / H 0,264 SP MP HP/H.263 BP
  • Video definisi: Kadar Bit 1920x1080P sehingga kepada 80Mbps
  • Jenis audio yang disokong: MP3, WMA, OGG, AAC, FLAC, APE, AC3, DTS, ATRA.
  • Gambar: JPEG, GIF, PNG, BMP.
  • Fungsi Repeat, Zoom, FastForward, BF, dan fungsi Putar.
  • Fungsi Play semula: auto play dari tempat berhenti sebelumnya.
  • Pengurusan fail: boleh menguruskan fail-fail di dalam peranti yang disambungkan, memadam atau menyalin antara satu sama lain.
  • Menyokong sarikata luar: SRT / ASS (UTF8, GBK, Big5, dll.)
  • Untuk kemudahan, alat kawalan jauh disediakan.
  • Bahasa: Cina, Tradisional Cina, Bahasa Inggeris, Jerman, Sepanyol, Perancis, Itali, Jepun.

Bungkusan yang kemas dan padat…

Spesifikasi produk antaranya ialah:

  • Warna: Perak
  • Chipset: Boxchip F10
  • Bahasa: Pelbagai-bahasa
  • Penyesuai Input: 100-240V
  • Penyesuai Output: 5V
  • A/V output: CVBS, YPbPr, Stereo L / R, S / PDIF (pilihan)
  • Output HDMI: HDMI v1.2
  • Jenis bahan: Aluminium
  • Card Reader: SD / MMC / MS / MS pro
  • Antaramuka USB: USB 2.0
  • Suhu Operasi: 5-35 darjah selsius
  • Sistem fail: FAT/FAT32/NTFS
  • Format audio: MP3/WMA/OGG/FLAC, APE/AAC/AC3/ATRA/DTS
  • Kadar Bit: MP3 32Kbps ~ 320Kbps; 32Kbps WMA ~ 192Kbps
  • Format video: MKV/AVI/TS/TP/MP4/M4V/MOV/V0B/PMP/MPG/M2TS/FLV/WMV/RM/RMVB/MPEG1/MPEG2 MP @ HL/MPEG4 SP / ASP / DIVX (HD 1080p) / WMV9 SP VC-1/H.264 MP HP/H.263 BP / RM RMVB V8 V9 sehingga 80Mbps
  • Sokongan sistem TV: NTSC / PAL
  • Sari kata: sokongan SRT
  • Format photo: JPG JPEG BMP
  • HD foto sehingga piksel 20M
  • Tayangan gambar, muzik dan zoom
  • Saiz item: 6.3 * 6 * 1.3cm
  • Berat item: 50g
  • Saiz pakej: 14 * 15 * 5cm
  • Berat pakej: 220g
  • Percaya atau tidak, saiznya hanyalah sebesar tapak tangan sahaja. Maka ianya amat mudah sekali dibawa kemana-mana. Ataupun diselitkan sahaja di tepi tv.

    Ok. Diharapkan anda berpuas hati dengan gambaran dan spesifikasi bagi produk ini. Sekarang kami akan mencuba pula pada TV bagi memastikan Media Player ini benar-benar mengikut spesifikasi yang telah dijanjikan.

    Menu Utama

    (Awas! Video mengandungi muzik. Sila perlahankan speaker anda!)

    Memainkan fail MKV

    Mengubahsuai tetapan sarikata

    Video format selain MKV (FLV, 3GP dan MP4)

    Memainkan lagu (format mp3)

    Tayangan gambar

    Pengurusan fail (file explorer)

    Tetapan Mini HD Media Player

    Bagaimana? Menarik bukan? Sememangnya media player ini adalah yang terbaik di pasaran buat masa kini kerana ciri-cirinya yang tidak dapat dinafikan kebolehupayaannya.


    Berikut adalah antara testimoni berharga daripada pengguna-pengguna yang sangat berpuas hati dengan apa yang mereka perolehi!

    Salam, pertama kali saya mencuba produk seperti ini memang sangat puas hati. Dari pelbagai format boleh diguna pakai.
    Dengan adanya mini media player ini, masalah saya untuk menayangkan video melalui projektor dapat diselesaikan.
    Kualitinya memang terbaik!

    En. Haziq – 013-4259022

    Salam, dlm bab kualiti gambar & movie… saya mmg agak cerewet & teliti sbb saya seorg Pereka grafik. Sebelum ni dh ada mediaplayer tapi format movienya agak terhad – rmvb, mp4 & avi jer…takde MKV. Klau nk tengok MKV kt player tu kenalah convert dulu ke format mp4, nk tunggu tu punyalah lamanya. Bila dh convert saiznya pun 2 kali ganda besarlah… mmg menyusahkan. Sekarang ni sgalanya dh menjadi mudah semudah ABC org kata… masukkan pendrive dan ‘enjoy the movie!’ Alaminya sendiri… kualiti sememangnya pasti!

    En. Rohaizi Fadzil – 017-2718012

    Media Player ni memang best la, saya seorang dwloader movie, sebelum ni tngok movie dkat laptop je tak puas pulak tu. Lagi satu klau pasang dkat laptop sound effect tak jelas sangat tak macam tv. Selepas saya beli produk ni mmg puas hati lah lagi2 bila pkai tv HD dgn wayar HDMI. Semua format video yg popular semuaya boleh tngok bila pkai Media Player ni. Sarikata pun boleh adjust saiznya, mudah kan ?. Media Player ni sebesar tapak tangan sahaja, mudah nk bawa pergi mana2, balik kampung nnt boleh tngok dgn saudara-mara movie2 yg terbaru, takpayah susah2 prgi cinema membazir duit hanya perlu dwload dan pasang di Media player ni, boleh tngok bnyak kali. Media Player ni saya rasa paling murah brbanding Media Player yg org lain jual, bnyak fungsi pulak tu. Apa tnggu lain anda semua? Jangan lepaskan peluang ni ! !

    En. Muhammad Shamizan – 014-9021055

    Media player TERBAEK masa kini. Apa guna beli player mahal dan berjenama tapi tak support semua format media terkini? TV baru pun bukan dapat support semua format, tp dengan player ini semua settle! Puas hati. Tak perlu cari macam-macam converter untuk convert file movie. Saiz pun sangat cute, kecil-kecil cili padi. Satu produk yang takkan mengecewakan anda!!

    En. Mohd Asri Mat Salleh – 013-3707362

    Assalam…dekat rumah ade 2 lcd screen..HDMP guna dekat 1st generation LCD yg guna port HDMI..kire senang nak tgk movie memalam dalm bilik sendiri…

    Rgds,,

    En. Rahman Sani – 017-3988681

    Sebagai seorang guru, untuk menceriakan pembelajaran dibilik darjah, banyak bahan media yang saya dload dari internett atau yourtube. Sebelum ini untuk digunakan sebagai bahan pengajaran saya terpaksa gunakan komputer untuk tayangan yang mana mengambil masa untuk menyediakan sistem bagi tayangan movie pendidikan. Tetapi dengan alat HDMP yang saya miliki sekarang, bahan pengajaran tersimpan di dalam SDCard dan dapat diekses dengan cepat. Pembelajaran di bilik darjah pun menjadi lebih menarik dan berkesan. Media yang mudah dibawa di dalam poket dan sangat berkesan.Sangat efektif jika anda mahu jadi seorang guru yang inovatif dan kreatif .Banyak bahan pengajaran kita disediakan dalam format mp3. mp4, mpeg dan flv yang mudah dimuat turun dari internet.Sebelum ni untuk membuat tayangan bahan tersebut perlukan media player yang sesuai dengan nya atau kita perlu melakukan proses ‘convert’ terlebih dulu. Kini dengan alat HDMP, media dapat terus digunakan…sangat berkesan dan membantu.

    Saudara Lankota / seorang pendidik.

    lankota@yahoo.com.sg

    Salam,saya baru membeli player ni dan sangat berpuas hati dengan produk berkenaan..
    Sekarang saya dan famili boleh melihat movie di mana sahaja kerana saiz player yang sangat kecil (size does matter) dan mempunyai alat kawalan jauh.. Aspek yang sangat ‘best’ adalah kerana ia boleh memainkan format .mkv yang memang mampunyai kualiti gambar yang baik beserta subtitle yang boleh diubah saiz font mengikut kriteria pengguna..setakat ini saya berpuas hati dengan produk ini dan harga yang ditawarkan amat munasabah. Tidak perlu lagi player DVD yang besar..Cucuk sahaja Pendrive..dan..layanlah movie anda..

    En. M. Farhan ‘Uzair – 012-6550842

    Sebelum ini saya memang telah mempunyai mediaplayer tetapi format seperti mkv,flv,3gp dan lain lain tidak dapat dimainkan di tv tetapi setelah membeli produk ni, format movie mkv(popular sekarang) flv,mp4 dan banyak lagi dapat dimainkan oleh media player ini jadi sekarang boleh dikatakan semua movie didalam hdd saya dapat dimainkan oleh mediapalayer ini.Tapi yang paling saya puas hati berkenaan setting sarikata mediaplayer ini dimana sarikata yang dipaparkan di kaca tv memang cantik dan saiz hurufnya boleh diubah mengikut kesesuaian kita.

    En. Zulkarnine Mohd Ali – 013-3672706

    Sebelum ni setiap kali nak tengok movie, kene on laptop, lps tu sambung ke TV, baru dpt tgk di skrin TV yg besar. Banyak sgt step. Dengan adanya media player ni, dh dapat jimatkan masa aku. Tak perlu lagi sambung laptop ke TV. Copy je movie ke pendrive, cucuk ke media player ni, dah boleh layan movie. Anak-anak pun boleh layan kartun kegemaran diorang :) Terima kasih banyak-banyak.

    En. Mohd Farid – 013-2048483

    Media Player yang memang terbaik! Sebelum ini ada membeli media player tapi tak support banyak format movie. Sia-sia sahaja copy movie banyak-banyak ke dalam hard disk pada masa tu. Tetapi kekecewaan terubat setelah ada media player ini. Kesemua movie dalam hard disk 500GB saya dah hampir nak khatam. Terima kasih untuk produk yang memang best giler ni!

    En. Abdul Ghani – 019-6445011

    *Hantarkan testimoni anda beserta gambar dan nombor telefon ke alamat emel sales@minimediaplayer.net untuk disenaraikan di sini!!!

    Untuk keselesaan menonton movie, mendengar lagu dan menayangkan gambar di TV ini, berapa pula harganya???

    Khas sempena pelancarannya, pihak kami dengan sukacitanya menawarkan harga yang sangat menarik dan mampu milik.

    RM199

    RM159 sahaja!

    Ya! Hanya RM159 untuk kepuasan dan keselesaan anda. Dan harga ini termasuk 6 bulan waranti dari pihak kami!



    Dan sukacita pihak kami sekali lagi ingin mengumumkan bahawa penghantaran ke seluruh negara adalah PERCUMA!


      Pakej termasuk:

    • 1 x Mini Media Player
    • 1 x Power Adapter
    • 1 x Kabel AV
    • 1 x Alat Kawalan Jauh
    • 1 x Manual Pengguna


    What you see is what u get…


    Ya! Saya ingin menempah dan membuat bayaran sekarang!


     

    Kepuasan pelanggan dijamin 100%.

     

     

    Jangan berlengah lagi. Klik butang di bawah untuk menempah. Cepat sementara stok masih ada!